21. března 2013

Ryor - aknestop - 1.část

Krásný večer všem!

Dnes mám pro vás poměrně obsáhlou recenzi na výrobky od české firmy Ryor. Jejich řada Aknestop obsahuje celkem 5 výrobků. Pleťové tonikum, čístící pěnu, slupovací gelovou masku, zklidňující sérum a krém.


ČISTÍCÍ PĚNA S MOŘSKÝMI ŘASAMI na problematickou pleť
Tato pěna díky výtažkům z mořských řas čistí aknózní pleť. Podle popisu účinné látky z mořských řas redukují a citlivě odstraňují přebytečný kožní maz, dlouhodobě udržují matný vzhled a vláčnost pleti.
Jako pozitivum bych určitě uvedla to, že neobsahuje mýdlo, takže zachovává přirozené pH pokožky! =o)
Před použitím pěnu protřepete a poté 2-3x stisknete pumpičku, nanesete na vlhký obličej, chvíli masírujete ( vyhnete se oblasti kolem očí ) a poté vodou smyjete.
Pěna má nádhernou vůni, takovou svěží ( mořské řasy ). Po opláchnutí je pleť opravdu čistá, ale bohužel i dost vysušená ( tento problém ale řeší další přípravek - krém nebo sérum ).

Za objem 150 ml zaplatíte asi 97 Kč. Pěna se hezky aplikuje, dobře roztírá ( je taková sametová ), nijak pleť nedráždí a odlíčí make-up. Mé pocity z něj jsou takové smíšené. Je super, že se dá mimo jiné použít i na jiná místa s akné ( záda,...), ale jinak to za nějaký velký zázrak nepovažuji, takže znovu už nekoupím.

Hodnocení: 6/10


GELOVÁ SLUPOVACÍ MASKA

Obsahuje extrakt z aloe vera, přesličky a z obilných klíčků, měl by čistit zanešené póry.

Maska má celkem tuhou konzistenci, je průhledná a hodně vazká. Na pleť se neaplikuje uplně snadno, musí se dobře a rychle rozetřít, protože celkem rychle zasychá. Podle mého názoru je lepší ji aplikovat v silnější vrstvě - lépe se pak sloupává. Nechává se cca 20 minut působit a poté se sloupává směrem od brady k čelu. Netrhá se, ale slupování opravdu není příjemné... ale co bysme neudělali pro krásnou, hladkou pleť, že? =oD

100 ml seženete za 76 Kč, ale vydrží vám snad věčnost =oD

Hodnocení: 8/10 - myslím, že je to slupovací maska jako každá jiná, nějaké extra účinky nevidím...





BYLINNÉ TONIKUM na problematickou pleť

Je určeno na čištění mastné pleti se sklonem akné. Obsahuje extrakty ze šalvěje, jalovce a Tea tree oleje - má protizánětlivé účinky.


Tonikum má průhlednou barvu, je příjemné, pleť vysušuje, takže je nutné ji poté natřít krémem. Stahuje dobře zbytek nečistot, které nezvládne odličovací pěna. Má trochu bylinkovou vůni, cítím hlavně Tea tree, ale není nijak výrazná a po aplikaci na obličej vyprchá. Řekla bych, že splňuje to, co má - tzn. dočistit pleť a v tomto případě i desinfikovat.

Za 200 ml dáte cca 80 Kč, v tomto případě si myslím, že je to dobrá investice. Já už si ho ale znovu nekoupím, protože chci vyzkoušet jiné, z BIO produktů jiných značek.

Hodnocení: 9/10

To by bylo pro dnešek vše, zítra se můžete těšit na recenzi na zklidňující sérum a krém s fytosfingosinem. =o))








2 komentáře:

  1. Jsem velká milovnice slupovacích masek (u těch omývacích mám vždycky takový divný pocit, že nemám odstraněny všechny zbytky) ;-) a pak mě zaujalo tonikum. Díky za připomenutí značky Ryor, kterou jsem používala před spoustou let a nějak na ni zapomněla. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že byl pro někoho článek přínosem =o)) Ryor je skvělá značka - a hlavně bysme měli podporovat české výrobky =o))

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře! =o)