19. srpna 2013

Tělové krémy Balea - kokos, borůvka

Krásné dopoledne,

dnes, do trochu uplakaného počasí, si dáme recenzi na 2 výrobky od Baley. Na léto se taková mazadla vždycky hodí a vzhledem k tomu, že borůvkový krém je limitka, abyste stihli pro něj ještě zaběhnout =o)



TĚLOVÝ KRÉM KOKOS
Je určen pro suchou pokožku. Obsahuje vitamín E, kokosový olej, bambucké máslo a avokádový olej. Je bez přídavku barvících látek. 
Začneme tradičně obalem. A ten se mi moooc líbí. Balea vůbec přichází s moc hezkými obaly svých produktů. Co se týče funkčnosti, nemám problém. Je to obří piksla ( 500 ml!!! ), která má šroubovací horní víčko. Otevírá se lehce, ale zároveň dobře drží, takže nemusíte mít strach, že se vám někde obsah vylije. 
Konzistence krému je taková krémovo-gelová - velmi lehká, která se skvěle roztírá. Na celé tělo vám bude stačit celkem malé množství, takže se produktem neplýtvá ( i když já bych klidně plýtvala, jelikož půllitrové balení mi vydrží snad 5 let =oD). Každopádně se rychle vstřebá, takže je možné se okamžitě obléknout a vyrazit ven.


Vůně je nádherná a kokosová (překvapivě) =oD. Tady ale opravdu nečekejte nějakou chemickou parfemaci. Voní opravdu tak jak má, naprosto věrně a celkem intenzivně. V každém případě na vás pak už tak dlouho vůně nevydrží, což je trochu škoda.
Složení není žádná hitparáda, což se ovšem dalo čekat. Na druhou stranu kokosový olej je v předních příčkách složení, což je určitě plusem. Bohužel o pár položek dál se nachází všemi dobře známý silikon - dimethicone, a na konci pár parabenů.
Na účinku mu to ovšem neubírá a musím říct, že na to, jak je lehký, tak skvěle hydratuje! Nutno ale říct, že to nebude pro někoho, kdo má pokožku suchou nebo extrémně vysušenou. Je to krém po běžného denního uživatele s tak nějak bezproblémovou kůží. 
Vůbec po něm nemám pocit ulepenosti...jen příjemného a hladkého pocitu. Za nějakých 60 a za tak obří balení si myslim, že nemůžete šlápnout (hmátnout) vedle =o)) Pokud jste milovnice kokosových parfemací, tenhle vám zaručeně bude vyhovovat. Nemusíte pro něj utíkat - je ve stálé nabídce, takže na vás určitě počká. Hodnotím 8/10. Koupíte v DM.

TĚLOVÝ KRÉM BORŮVKA
Obsahuje jojobový olej a vitamín E. Na rozdíl od svého kokosového kolegy je z letní limitované edice, takže pokud vás láká, neváhejte a běžte pro něj, dokud je v prodeji.
Obal je opět krásný. Líbí se mi, že je na něm jasně vidět, s jakou parfemací krém je - to vše je ale decentní a nepřeplácané. Balení má stejné jako ten kokosový, šroubovací víčko. Jde tedy ale už o menší objem - a sice 200 ml.
Konzistence velmi podobná, jako u kokosu - i když mírně tužší, ale nic dramatického. Stejně dobře se roztírá a vstřebává. Řekla bych, že je takový...našlehaný... =o))

Vůně je borůvková, ale musim říct, že už mírně chemická. Čerstvě utržené borůvky voní naprosto jinak. I tak ale z krému borůvky jednoznačně poznáte - nejvíc mi ta vůně připomíná borůvkové žvýkačky. Na těle se ale neudrží déle, než chvilku po namazání, takže pokud by vám parfemace uplně nešla pod nos, nemusíte se bát, že vás bude trápit svojí přítomností po zbytek dne =o))
Mírná změna přichází ve složení. Jojobový olej je až v druhé polovině složení, což je trochu škoda...ale na druhou stranu krém obsahuje pouze jeden silikon a to úplně na konci a žádné parabeny! Co do složení je tedy asi o fous lepší, i když těch pečujících látek tam zase moc není...
Účinek je naprosto uspokojivý - hydratuje, nelepí a dobře se vstřebává. Nic víc od krému za cca 60 Kč asi ani nechceme, že? Na každodenní mazání stačí, kdo potřebuje pořádnou dávku hydratace, nejspíš bude muset sáhnout po něčem jiném. Dávám mu 8/10.

Co vy a tělová mazadla? Máte rádi ty od Baley, nebo dáváte přednost jiné značce?

Mějte krásný den

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře! =o)